1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Nyitvatartás

Hétfő - Kedd:
ZÁRVA
Szerda - Szombat:
12:00 - 22:00
Vasárnap:
12:00 - 18:00

Kiemelt linkek

Kiállítás a Gombás Étteremben

Kiállítás a Gombás Étteremben

A GOMBÁS ÉTTEREM falait Buczkó Imre festőművész képeivel díszítettük fel azzal a szándékkal, hogy ezzel is kellemesebbé tegyük vendégeink számára az itt eltöltött időt.

 A GOMBÁS ÉTTEREM falait Buczkó Imre festőművész képeivel díszítettük fel azzal a szándékkal, hogy ezzel is kellemesebbé tegyük vendégeink számára az itt eltöltött időt. Az első rendezés visszatekintő, de tervezzük a jövőben az újabb alkotások folyamatos bemutatását is. Ígérhetjük tehát, hogy aki máskor is meglátogatja éttermünket, mindig találni fog újabb érdekességeket.

A képek megvásárolhatók. Kérésre tájékoztatót adunk a képek adataival, áraival kapcsolatban. Amennyiben olyan alkotást talál, mellyel szívesen élne "egy fedél alatt", hívja a festőművészt a 294-4318-as telefonon, vagy a 06-30-2522169 -es mobilon és a részleteket személyesen rendezhetik.

Amennyiben ez a kapcsolat nem jönne létre valamilyen okból, és az Ön elutazása vagy más miatt a rendezés sürgős lenne, keresse az üzletvezetőt, aki segít az ügyben. Ez esetben a számlát a művésztől kapja meg megadott címére, 24 órán belüli postázással.

BUCZKÓ IMRE

1936-ban született a Szabolcs megyei Nyírlövőn. A középiskolában és azt követően az egyetemi években párhuzamosan műszaki és képzőmuvészeti tanulmányokat folytatott. Mint mérnök, közel négy évtizeden át dolgozott a Ferihegyi Repülőtéren üzemeltetési - fenntartási szakterületen. A 90-es években Ő volt a repülőtér üzemeltetési főmérnöke.

1994-ben létrehozta a Ferihegyi Galériát, amelynek 2000-ig művészeti vezetője volt. A Galéria hatéves muködése során komoly hazai és nemzetközi elismerést vívott ki megrendezett kortársművészeti programjával. Műszaki tevékenységét több kitüntetéssel, közöttük Munka Érdemrenddel és Baross Gábor Díjjal ismerték el.

Első ízben a Cseh István festőművész által vezetett szabadiskolával állított ki 1956 tavaszán a Budapesti Muszaki Egyetem kiállítótermében. 1976-tól önálló kiállító. Igazi mesterének Elekfy Jenot (1895-1968) tekinti. 2000-től kizárólag képzőművészettel foglalkozik. Alkotó területe a festészet, grafika, művészeti írás. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (MŰVÉSZETI ALAP), a Magyar Szépmíves Társaságnak, az Új Gresham Körnek. 1987-ben a Közlekedési Szakszervezet Elnöksége által alapított "Művészeti Díj" képzőművészeti díjával tüntették ki. 1999-ben az "Angol akvarell magyar ecsettel - I" kiállításon a Magyar Vízfestők Társasága szakmai díját nyerte el az itt is bemutatott "Királyjáték" c. képével és ezáltal lett tagja ennek a nagyhírű társaságnak is.

A PRO-URBE Pestszentlőrinc - Pestszentimre kitüntetés birtokosa (1998).

Munkái megtalálhatók több hazai gyűjteményen kívül Erdélyben, Németországban, Belgiumban, Canadában, és az USA több városában.

 
"Torzó íriszekkel", olajfestmény - vászon, 100 x 80 cm, MGT.

 

2005-03-01