1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Nyitvatartás

Hétfő - Kedd - Szerda:
ZÁRVA
Csütörtök:
17:00 - 22:30
Péntek - Szombat:
12:00 - 22:30
Vasárnap:
12:00 - 18:00

Kiemelt linkek

Történet

A Gombás család "ősi" szakmai múltja Győrbe vezethető vissza ahol a Gombás lányok (a Szabó család Rózsi nénije és a Csákány család Mariska nénije) igen jól főztek. A Kék Duna vendéglő, a Csónakház, valamint az ETO Club a Szabó család vállalkozásaiként működtek.A Csákány család tulajdona volt a Szarvas Étterem, a Zöldfa Étterem, és a Sárkánylyuk Vendéglő, mely utóbbinak tulajdonosa Csákány István, Gombás Úr unokatestvére. Ezen szakmai impulzusok hatására, és a két család segítségével kezdődött el Gombás András szakmai útja 1964-ben a Margitszigeti Nagyszállóban.

Gombás András 1965-től a Szabadság Szálló (mai Grand Hotel Hungária) tanulója, majd fiatal segédje, később a szálloda főpincére. Kellő szakmai tapasztalatok szerzése után 1980-tól 1990-ig szerződéses vállalkozó. 1990-ben a rendszerváltás idején megalapítja a Gombás Éttermet. Gombás András felesége Zsuzsa asszony is vendéglátós családból származik, nagypapája és édesapja is felszolgáló, illetve üzletvezető volt. A családi hagyományt követve fiuk, ifj. Gombás András a Grand Hotel Hungária tanulójaként kezdte vendéglátós pályafutását. Az iskola elvégzése után a világhírű Gundel Étteremben szerzett tapasztalatait jelenleg a Gombás Étterem üzletvezetőjeként kamatoztatja.

Az Öcsi terem éttermünk alapköve.1990 március 12-én ezzel a helyiséggel nyitottunk, mindössze nyolc asztallal. A terem rokonunkról, Mayer Istvánról, az oly sokak által kedvelt Öcsi Bácsiról kapta nevét, ki egyedi humoráról volt híres vendégeink körében. Öcsi Bácsi az étterem nyitásától egészen nyugdíjba vonulásáig -2009-ig- "etette és nevettette" vendégeinket. A kicsi, barátságos terem végül 250 fős étteremmé nőtte ki magát, ám az "Öcsi" azóta is az egyik legkedveltebb helyiség törzsvendégeink számára.

Az idő múlásával, és vendégeink gyarapodásával 1993-ban újabb teremmel bővült a Gombás.A Bókay gödör felőli Bókay terem sok vendégünk kedvence. Boxos asztalai barátságosak, az L-alakú terem két végén pedig nagyobb asztaltársaságok is kényelmesen elférnek.

1995-ban újabb bővítésbe fogtunk. Ekkor épült az "esküvők kedvence", a 100 fős Zsuzsanna terem. Impozáns oszlopaival, kellemes színeivel, és nagy belmagasságával ideális helyszín esküvők számára. Ez a terem számtalan boldog pillanatnak volt szemtanúja a hosszú évek során.

Az esküvők és rendezvények számának gyarapodása újabb építkezésre sarkallt minket. Ekkor -1998-ban- építettük a Zsuzsanna terem "kistestvérét", a 60 fős Mediterrán termet. A kezdeti mediterrán-sárga szín azóta kellemes barnává alakult, de a terem mediterrán hangulata mit sem változott. Tökéletes helyszín lehet céges és családi rendezvények számára egyaránt.

2008-ban -fúrást-faragást-tervezést követve- megnyitottuk nyári kedvencünket, a Kerthelyiséget. A családi házas környezet szívében eldugva,zárt belső kertünk hűsítő árnyéka számtalan vendégünk kedvenc helye. Sörcsapoló hordó, csodás esti fények, és madárcsicsergés várja az ide érkezőket.

Éttermünk számtalan bővítést és átalakítást tervez. Egy azonban állandó: legjobb szakácsaink, Fucskár Zoltán "Séf Úr", és helyettese Dóka László "Laci Bá" éttermünk nyitása óta családtagként, sajátjaként kezeli a Gombás ételeit, éttermünk szakmaiságát. Meggyőződésünk, hogy az újítás és a tradíció kettőssége nem zárja ki egymást, így ételeink modern, sokszor furcsa párosítása tökéletesen megfér a klasszikus ízek mellett is. Bízunk benne, hogy látogatásával lehetőséget biztosít nekünk, hogy megmutassuk: itt a Gombásban számunkra az Ön jóérzése a legfontosabb. Látogasson el hozzánk, várjuk szeretettel!